fbpx

שתלים זיגומטיים – לטיפול השתלות שיניים ללא השתלת עצם

שתלים זיגומטיים – לטיפול השתלות שיניים ללא השתלת עצם

מהם שתלים זיגומטיים?

שתלים זיגומטיים והשימוש בהם בהשתלות שיניים מורכבות מייצגים את השינוי החשיבתי שהתרחש בשנים האחרונות בתפישה של רופאי השיניים את הדרך שבה יש לגשת לביצוע של השתלות שיניים. התפישה שאומרת כי יש להתאים את הטיפול למטופל ולא כמו שהיה עד היום, את המטופל לטיפול.

השתלת שיניים זיגומטית והשינוי בתפישה הטיפולית

עד לפני מספר שנים הגישה הנהוגה אצל רופאי השיניים הייתה כי יש דרך מאוד ברורה לבצע השתלת שיניים – מעגנים שתלים דנטליים אל עצם הלסת של המטופל ממש כפי שהשיניים הטבעיות שלנו מעוגנות אליה. מי שעצם הלסת שלו הייתה חזקה ועבה יכול “להתאים” לטיפול כזה ולכן, יכול היה להיכנס ולבצע השתלת שיניים.

במקרים שבהם המטופל הגיע לרופא השיניים כשחלק מעצם הלסת שלו נספגה והעצם הנותרת לא הייתה מספיק עבה בכדי לעגן אליה בצורה יציבה שתלים דנטליים היה קורה אחד משני דברים – או שרופא השיניים סירב לטפל בו והוא הפך ל”מסורב טיפול” או שהרופא הסכים לבצע עבורו השתלת שיניים אבל היה צריך “להתאים” את אותו מטופל אל הטיפול הקיים.

כך, מטופלים רבים שהיה להם חוסר עצם בלסת העליונה נאלצו לעבור טיפול ארוך, יקר ולא נעים של הרמת סינוס. טיפול שבו רופא השיניים מחדיר אבקת עצם סינטטית או טבעית מתחת לרקמת הרירית של חלל הסינוס.
מטרת הטיפול הייתה להביא להתגרמות של אותה האבקה לכדי מרקם עצם חדש שיעניק מספיק עובי של עצם בלסת העליונה בשביל לקבע אליו את השתלים הדנטליים.

טיפול כזה לא רק היה כואב והצריך תקופת החלמה ארוכה אלא שהוא גם יצר סיכון של חדירה עמוקה מידי לחלל הסינוס, עם כל הסיבוכים הרפואיים הכרוכים בכך. לכן, למטופלים היו שתי ברירות, לסבול מהטיפול הקשה או פשוט להסתפק בשיניים תותבות.

שתלים זיגומטיים שהושתלו בפיו של מטופל בשני צידי הלסת העליונה

שתלים זיגומטיים ארוכים לחוסר עצם בלסת העליונה
שתלים זיגומטיים ארוכים לחוסר עצם בלסת העליונה

השתלות שיניים ללא השתלת עצם

בהמשך למהפכה שחולל המעבר לטיפול של השתלת שיניים, רופאי השיניים הבינו כי השתלת שיניים חייבת להיות טיפול “ידידותי” יותר למטופל וכי יש למצוא פתרונות יצירתיים שיאפשרו לכלל האוכלוסייה לזכות בשיניים חדשות בלי קשר למצב הלסת הקיים.

אחד הפתרונות האלגנטיים ביותר שפותחו היה השתלת שיניים תוך שימוש בשתלים דנטליים ייעודיים – שתלים זיגומטיים. שתלים זיגומטיים נועדו לפתור את אותה הבעיה של חוסר עצם בלסת העליונה ללא כל צורך בביצוע של השתלת עצם.

איך השתלת שיניים זיגומטית עובדת?

מאחר ואנחנו מדברים על מקרה שבו עצם בלסת אינה עבה מספיק, בהשתלה כזו רופא השיניים אינו מעגן אליה את השתלים הדנטליים אלא לעצם מעליה המצויה בלחי וקרויה גם עצם הזיגומה.
על מנת לבצע השתלה לזיגומה רופא השיניים משתמש בשתלים זיגומטיים, שתלים דנטליים ארוכים יותר שמגיעים גבוה יותר מאזור עצם הלסת ויכולים להיות מוברגים אל עצם הזיגומה.
כך, למעשה ניתן לעקוף את הבעיה של חוסר עצם בלסת העליונה ולהצליח לבצע השתלת שיניים מלאה גם במקרים מורכבים של חוסר עצם והטיפול מותאם בצורה מושלמת למטופל.

רופאי שיניים מובילים מאמריקה, רוסיה, הודו, סין, אירופה, דרום אפריקה ועוד הגיעו למרפאתו של ד"ר בלן כדי לעבור השתלמויות מקצועיות בנושא שתלים זיגומטיים והשתלת שיניים זיגומטית.

Call now